Žydiškas muzikinis paveldas

ydiškas_muzikinis_paveldas_2022_12-07
Kategorija
Renginiai
Data
2022-12-07 17:30

„Rakija Klezmer Orkestar“ atlikėjai 2022 m. vykdo projektą, kurio metu visoje Lietuvoje siekia supažindinti žiūrovus su tradicine žydų muzika. Jurbarko kultūros centras bendradarbiauja organizuojant šį projektą ir pristato koncertą, kuriame pasirodys „Rakija Klezmer Orkestar“ ir Jurbarko kultūros centro bigbendas „Jada“ (vad. G. Gvozdas).

Projekto metu „Rakija Klezmer Orkestar“ keliauja po įvairias Lietuvos vietoves ir bendrauja su jaunaisiais muzikantais, rengia jiems meistriškumo kursus bei pristato koncertinę programą. Atlikėjai ieško autentiškų įrašų, bendrauja su dar gyvais pateikėjais, domisi šiuolaikinėmis žydų muzikos interpretavimo galimybėmis, bendradarbiauja su kitomis šią muziką atliekančiomis grupėmis. Siekdami išsaugoti tradicinio atlikimo subtilumus grupės muzikantai gilinasi į etninės muzikos paveldą bei domisi įvairiomis atlikimo technikomis.

Žydų tradicinė muzika yra itin retai skambantis reiškinys Lietuvoje, todėl „Rakija Klezmer Orkestar“ užpildo nišą ir atsigręžia į daugiakultūrišką Lietuvos miestų praeitį. Šiais interaktyviais renginiais siekiama grąžinti į Lietuvos miestus ir miestelius iki II pasaulinio karo skambėjusią muziką, priminti šiuolaikiniams miestiečiams apie čia gyvavusią žydų kultūrą. Mūsų miestui ši tema taip pat yra labai aktuali.

Nepraleiskite!

 
 

Powered by iCagenda