Monospektaklis „Skambutis tėvui“

Skambutis_tevui_A3_jurbarkas
Kategorija
Renginiai
Data
2023-03-03 18:00
SKAMBUTIS TĖVUI

Monospektaklis pagal F. Kafkos „Laiškas tėvui“
Režisierius: Gildas Aleksa
Kompozitorius: Jokūbas Tulaba
Dailininkas: Martynas Arlauskas
Vaidina: Arnas Ašmonas
Trukmė: 1 val. 15 min.

Dėmesio! Pavėlavę žiūrovai į spektaklį įleidžiami nebus.
Spektaklis bus rodomas nemokamai, tačiau vietų kiekis ribotas, todėl būtina iš anksto pasiimti kvietimą iš Jurbarko kultūros centro kasos (darbo laikas: šiokiadieniais 16-18 val.)
 
Vienas intymiausių F. Kafkos kūriniu „Laiškas tėvui“ dažniausiai mokyklose pristatomas labiau kaip priežastis tolimesnei autoriaus kūrybai. Tačiau anglakalbėse šalyse vis labiau pastebimas šio kūrinio teatrinis potencialas.
Vienpusis dialogas, kurį sudaro pats autorius, turi dvejopą įspūdį: iš vienos pusės aprašomi absoliučiai kiekvienam atpažįstami jausmai ir patirtys, iš kitos pusės – pats pasakotojas yra sunkiai pakenčiama figūra. Todėl šis monospektaklis, kurio premjera šeimos konfliktams įprastu laikotarpiu – žiemos šventės periodas – nagrinės šeimos kaltinimų-atleidimo, aukos ir budelio, bendrumo ir atsiskyrimo bei savo gyvenimo autorystės klausimus. Spektaklio žanras varijuoja nuo juokingai atpažįstamų situacijų iki skaudžiai atpažįstamų situacijų. Galų gale, niekas nežino, koks būtų žinomas rašytojas Francas Kafka, jei jo tėvas būtų perskaitęs jam skirtą laišką.
 
SVARBI INFORMACIJA ŽIŪROVAMS!!!
* Spektaklis bus rodomas nemokamai, tačiau vietų kiekis ribotas, todėl Todėl būtina iš anksto pasiimti kvietimą iš Jurbarko kultūros centro kasos (darbo laikas: šiokiadieniais 16-18 val.)
** Pavėlavę žiūrovai į spektaklį įleidžiami nebus.
 
 

Powered by iCagenda